Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

POMMUUDIS! Uueks maaeluministriks saab spetsiaalselt selleks nime vahetanud Külvi-Kalle

Uuele maaeluminister Külvi-Kallele pole maaelu võõras - ta on ka varem püüdnud oma traktoriga põllul driftida. (foto: erakogu)
jagamist

Mart Järviku ministritool pole veel mahagi jahtunud kui juba on kandidaat olemas – uueks maaeluministriks saab Külvi-Kalle, kes lubab põllumajandussektoris nii suuri muudatusi, mida pole siinmail varem nähtud.

Kuigi EKRE esimees Mart Helme lubas, et uue ministri nimi avaldatakse ametlikult homme, tuleme meie selle nimega välja juba täna.

Külvi-Kalle läheb paremini ametiga kokku

„Vahetasin jah nime, et see haakuks kohe teemaga,“kommenteeris Külvi-Kalle, endise nimega Drifti-Kalle, täna.

„Ma tahan, et ma mitte ei oleks kohe minister, vaid et eelkõige paistaksin sellena. Ja mis saaks olla veel paremini maaeluga seotud kui külv,“ märkis värske ministrikandidaat.

„Sõpradele jään ma ikka edasi Drifit-Kalleks aga üldsusel palun end nüüd Külvi-Kalleks kutsuda, nii on lihtsalt väärikam ja ametile sobivam,“ sõnas ta.

„Minu esimeseks ülesandeks saab korralikult raputada senist arusaama põllumajandusest,“ tõstab Külvi-Kalle natuke katet oma plaanidelt.

Külvi-Kalle lubab uues ministriametis Eesti põllumajanduses lõpuks ometi korra majja lüüa. Pildil Külvi-Kalle lõpetamas just pisut hiliseks jäänud sügiskülvi ja näitamas sõpradele, et kuidas seda tegelikult tehakse. (foto:erakogu)

Põllumajandust ootavad ees metsikud reformid

„Näiteks on mul küsimus – Eesti põllumehed kasvatavad tohutus koguses vilja. Kes seda vilja sööb? Kas teie olete näinud kunagi mõnda inimest vilja söömas? Mina ka ei ole. Kõik ostavad oma leiva ja saia poest ju,“ selgitab Külvi-Kalle.

„Või võtame näiteks piima – olete te näinud, et inimesed joovad piima udarast või sellest pangest? Täpselt – ei ole. Kõik ostavad oma piima poest ja joovad pakendist. Seega on põllumeeste tänane tegevus suuresti tühja panemine ja kogu nende tootmine ja tegevus on keskendunud asjadele, mida keegi tegelikult ei tarbi. Seda peame me oluliselt muutma ja senise jama ära lõpetama,“ sõnas tulevane minister.

„Miks mitte kasutada neid tohutuid põlde näiteks traktoritega driftimiseks? See meelitaks ligi turiste ja põllumehed saaksid rikkaks. Vot need on ühed peamised asjad, mis minu lauale kohe tulevad,“ märkis maaeluministri kandidaat Külvi-Kalle.

Küsimusele, et kelle ta kantsleriks endale ministeeriumi juhtima võtab, vastas Külvi-Kalle lühidalt: „No minule jäävad loomulikult tähtsad küsimused aga kõik muu pudi-padi jääb kantsleri kanda. Ma arvan, et kutsun selle itaallase tagasi ikkagi – kõik räägivad, et ta tegi oma tööd hästi,“ lisas Külvi-Kalle.

Hakka meid jälgima Facebookis(kliki siia!) ja sa ei maga enam kunagi ühtegi head lugu maha!

Kommentaarid (3)

  • Uurija

    29. nov. 2019 - 00:17

    Kõik seni maha maetud tuhanded sead lasen üles kaevata ja tuvastada mitu neist olid reaalselt katkuhaiged. Ma kindlasti ei korda oma eelkäijate poolt tehtud ränki vigu nii taime,-kui loomakasvatuses, agrotehnikas ja ka veterinaaria poolel…🤣

    Vasta
    • Matilda Pärituul

      29. nov. 2019 - 10:04

      Vau, milline tore noormees. Ühe eelmisel ministriga jäin hiljaks ja minust jõuti ette. Nüüd ei tohi uimerdada. Kas toimetuselt tema tinderi konto kohta infot saaks? Ah, mis ma siin ikka targutan. Hakkan juba sättima, sest veebruarikuine presidendi vastuvõtt pole enam kaugel.

      Vasta
  • Hubert

    1. dets. 2019 - 01:44

    super valik, tubli ja töökas maamees.
    nüüd muidugi hakkab REFikartell jälle kohutavat nõiajahti pidama, häbi võiks olla muidugi.

    aga edu kolmikliidule, eesti inimesed on rahul

    Hubert(78)

    Vasta

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles