Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

Kõik palavikus reisijad on seni edukalt termokaameratest mööda lipsanud

Seni pole termokaameratel õnnestunud tabada ühtegi palavikus reisijat.
jagamist

Eelmisel nädalal paigaldati Tallinna sadamasse ja lennujaama termokaamerad, mis mõõdavad saabuvate reisijate temperatuuri. Kõrge palavik võib olla koroonaviiruse sümptom. Seni on kõik palavikus reisijad suutnud kaameratest edukalt mööda kõndida.

Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles, et termokaamerad on alarmi andnud küll mitmel korral, kuid põhjus on olnud muu, kui kehatemperatuuri tõus haigusest.

Palju valealarme

„Näiteks on kaamerad häält teinud, kui mööda on kõndinud inimene, kes on reisilt termokaamera kaasa ostnud endale. Tõenäoliselt kaamerad lihtsad tervitasid omavahel,“ märkis Kiik. „Üks reisija aga saabus laevalt, lahtine lõke süles ja siis viskas küll kaamera kohe punasesse.“

„Kui oleme kahtlusalused viinud taharuumidesse ja mõõtnud temperatuuri käsitermomeetriga otse reisija tagumikust, ei ole me tuvastanud normist kōrgemat kehatemperaruuri,” sõnas Kiik.

„Mõned üksikud inimesed on keeldunud teistkordsest kehatemperatuuri mõõtmisest, aga seal on jõu kasutamine alati aidanud,“ lisas Kiik.

Ka mujal maailmas pole termokaamerad pakkunud midagi muud kui ainult ägedaid pilte reisijatest.

Palavikus reisijad kõnnivad ilusti mööda

Sotsiaalminister Kiige sõnul on termokaamerate testimise faas olnud edukas selles mõttes, et peamised vead on esile tulnud.

“Näiteks avastasime, et selleks, et kaamera üldse pilti näitaks, tuleb see ka sisse lülitada,“ selgitas Kiik.

„Probleeme on tekitanud ka reisijate kummaline riietumisstiil – näiteks kui Ansip (endine peaminister Andrus Ansip, toim.) tuli Soomest tagasi, siis me ehmatasime korraks ikka väga ära,“ meenutab Kiik.

„Kaamerapildi järgi tundus nagu ei oleks tal üldse pead aga siis lähemal vaatlusel selgus, et Ansip kandis lihtsalt fooliumimütsi. Viisime ka tema taharuumidesse pisut intiimsemaks kehatemperatuuri mõõtmiseks,“ muheleb Kiik.

Möödunud nädalal võeti Tallinna lennujaamas ja sadamas kasutusele termokaamerad. Nende eesmärk on koroonaviiruse leviku tõkestamiseks saabuvate reisijate kehatemperatuuri mõõtmine. Kaamerad aitavad tuvastada võimalikke haigestunuid.

„Võin kinnitada, et seni on kõik palavikus reisijad edukalt termokaameratest mööda kõndinud aga küll me ükskord ka mõne kätte saame,“ loodab Kiik.

Hakka Lugejakirja jälgijaks Facebookis(kliki siia!) ja sa ei maga enam kunagi ühtegi head lugu maha!

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles