Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

Koroonaäpp HOIA hakkab kasutajatele näitama nüüd ka seda, kas oled puutunud kokku vaktsiinivastaste või lamemaalastega

Koroonaäpp HOIA sai juurde mitu kasulikku funktsiooni - näiteks tunneb ta nüüd idioodid kaugelt ära.
jagamist

Taasiseseisvumispäeval käivitus koroonaviiruse leviku piiramiseks loodud mobiilirakendus HOIA, mis annab kasutajale märku, kui ta on puutunud kokku koroonahaigega. Täna teatasid rakenduse loojad, et äpile lisandus uus funktsioon, mis hakkab näitama, kui kasutaja on kokku puutunud lamemaalase või vaktsineerimisvastasega.

Rakenduse loojate sõnul nõudsid kasutajad äpile just neid uus funktsioone.

Kuidas HOIA uued funktsioonid töötavad?

Igal inimesel on äpis võtmekood, mis vahetub iga päev. Samuti on äpis veel eraldi kood, mida telefon Bluetoothi kaudu teistele telefonidele saadab. Telefon jälgib kasutaja tegemisi internetis ja kuulab pealt ka tema kõnesid ja juttu teiste inimestega või taoliste hullude puhul ka juttu iseendaga peegli ees.

Pea nüüd pausi, peremees ja võta üks hea õlu!

Kui äpp kuuleb sõnu või lauseid, mis on seotud lameda maaga või jaurab kasutaja näiteks Perekoolis vaktsiinide kahjulikkuse teemal, tunneb äpp selle ära ja märgib kasutaja automaatselt kas siis lamemaalaseks või vaktsiinivastaseks.

Kui nüüd mõne teise kasutaja telefon tajub, et tema läheduses on teise telefoni äpp HOIA ja need telefonid on koos rohkem kui 10 minutit, teevad telefonid teineteisega nö tutvust. Sellistest kokkupuudetest hakkabki äpp koostama nimekirja kontaktidest, kellest tasub kaarega mööda käia.

Mis saab siis kui keegi avastab, et on puutunud kokku lamemaalase või vaktsiinivastasega? 

Kui näiteks Mari hakkab Rimi kassapidajale rääkima lamedast maast või sellest, kuidas vaktsiinid tapsid kusagil kellegi lapse, kelle ei tea aga tapsid, siis annab äpp sellest teada ning siis läheb teavitus kesksesse serverisse.

Kui nüüd Mari kõnnib linnas ringi või läheb kuhugi seltskonda, annab äpp automaatselt kõigile 100 m raadiuses viibivatele inimestele teada, et näe, see hull Mari tuli.

See pahaaimamatu kodanik sai oma telefonile just sõnumi, et ta naine on kodus ära keeranud ja vaktsiinivastaseks hakanud.

Rakenduse loojate hinnangul saab HOIA uusi funktsioone kasutada edukalt näiteks ka peol või tänaval, kui keegi soovib talle meeldiva inimesega tuttavaks saada aga ei tea, kas tegemist võib olla peast sooja persooniga.

Selleks tuleb lihtsalt seista 10 minutit meeldima hakanud isiku kõrval ja varsti ongi selge, kas üldse tasub tutvust sobitama minna või mitte.

Rakenduse loojate sõnul on uued funktsioonid väga vajalikud, sest tänavapildis on äärmiselt raske ära tunda, kas vastu jalutav kodanik on täie mõistuse juures või mitte. Uued funktsioonid peaksid selle mure nüüd lõplikult lahendama.

Hea lugeja! Kas Sina oled endale juba uue koroonaäpi veel uuemate vingete lahendustega alla tõmmanud? Kui pole, saad seda teha siit. Kui oled ja oled kasutanud ka juba uus funktsioone, anna oma kogemusest teada loo all kommentaarides!

Hakka Lugejakiri.ee jälgijaks Facebookis(kliki siia!) ja sa ei maga enam kunagi ühtegi head lugu maha

1 kommentaar

  • nime ei anna

    30. aug. 2020 - 18:59

    kuulge lamemaalased on ju ehitajad, ja kõiksee muu säärane…
    askeldavad nad ju kõik eeldusel, et maa on lapik…kui pole, tuleb teha…

    Vasta

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles