Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

FOTOMEENUTUS: kuidas K-kohukese skandaal algas ja kuidas see lõppes

Vasakul kohutavalt koheva soenguga noor Tanel Kiik jagamas kohukesi ja paremal keegi Edgar Hundisilma talust.
jagamist

Toome teieni nüüd kaks ajaloolist fotot – ühe sellest, kuidas noor keskerakondlane Tanel Kiik viis 2005. aastal keelatud K-kohukesi Äripäeva toimetusse ja teine foto sellest, kuidas pärast pikki aastaid kestnud kohtuvaidlusi tagastas riik 2019. aastal Edgar Savisaarele temalt konfiskeeritud ligi 100 kasti K-kohukesi.

K kohuke (ka: K-kohuke) on glasuurkohuke, mida tootis AS Kohuke. Toode paisati turule 2005. aasta oktoobris kohalike omavalitsuste volikogude valimiste eel ning see tekitas skandaali välireklaami tõttu, mis sarnanes Keskerakonna sümboolikaga.

2005. aasta kohalike omavalitsuste valimiste eel võttis Riigikogu vastu seadusemuudatuse, mis keelas poliitilise välireklaami aktiivse agitatsiooni perioodil. Keeld jõustus 11. septembril, mil 16. oktoobriks määratud valimisteni oli jäänud veidi üle kuu.

Siiski ei huvitanud keeld Keskerakonda, kes asus tegema keelatud reklaami läbi K-kohukeste. Täna hakkaski meedias ringlema pilt noorest parteibroilerist Tanel Kiigest, kes toona usinalt K-kohukesi laiali jagas.

Juba toona erakordselt hea karvakasvuga silma jäänud Tanel Kiik jagamas Äripäeva toimetuses keelatud k-kohukesi (foto: Julia-Maria Linna)

Sel sügisel on taas tulemas kohalike omavalitsuste valimised – kas nüüd näeme me taas Keskerakonnalt tulemas midagi kreatiivset ja söödavat ning mis peamine, kas näeme me ka Keskerakonna liiget ning terviseminister Tanel Kiike kõndimas linnas ringi ning jagamas seda midagi kreatiivset ja söödavat?

NB! Antud loo eest maksid Lugejakiri.ee toimetusele järgmised erakonnad: Reformierakond, Isamaa, Sotsid, EKRE, Rohelised ning Eesti 200.

LOE KINDLASTI KA SEOTUD LUGU:

“Riik tagastas Edgar Savisaarele temalt konfiskeeritud ligi 100 kasti K-kohukesi”

Kas Sina polegi veel toetanud Eesti kõige usaldusväärsema ja tõsiseltvõetavama uudisteportaali Lugejakiri.ee ilmumist? Kliki siia ja pane õlg alla!

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles