Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

Riik paigaldab Peipsi järve jääle Eesti-Vene piiri tähistamiseks Putini näoga plakatid

Eesti-Vene piir on nüüd Peipsil tähistad sel viisil. Nüüd ei tohiks mitte keegi enam "kogemata" üle piiri eksida! (foto: Andres Putting)
jagamist

Politsei- ja piirivalveametil (PPA) on kavas tähistada Peipsil ja Lämmijärvel Eesti-Vene piir spetsiaalsete Putini näoga plakatitega, mis peavad jääst vähemalt kuue meetri jagu välja ulatuma.

Piirivalve tabab Peipsil igal aastal kümneid kalastajaid, kes hooletusest Eesti-Vene piiri kontrolljoone ületavad.

„Kaluritega on pidev jama nii talvel kui suvel – ikka kipuvad nad üle piiri Vene poole lootuses, et ehk näkkab sealpool paremini. Näkkabki, aga mitte kala, vaid vene piirivalvuritega,“ rääkis Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Saamahimus kalurid rikuvad pidevalt piiri

„Uut lahendust oli Peipsile juba ammu vaja. Mõni peab praeguseid piiri tähistavaid poisid ekslikult võrguliinideks ning mõni selgitab ületust kehvade ilmaoludega,” märkis Vaher.

„Järvel käib ka üksjagu kaugemalt tulnud kalastushuvilisi, kes ei märka tähistusi või teevad valearvestuse kontrolljoone kulgemisest. Uued 6 meetrit kõrged plakatid ei tohiks küll enam kellelegi märkamata jääda,“ arvas Elmar Vaher.

Hetkel on nii Peipsil kui ka Lämmijärvel piirirežiimiala tähistatud ajutiste tähistega. Uued Putini näoga ujuvplakatid saavad paika hiljemalt detsembri lõpuks, jaanuari alguseks ning nende soetamiseks toimuva hanke eeldatav kogumaksumus on 300 000 eurot.

Varjatud nägudega PPA ametnikud mõõtmas jää paksust Peipsil. Nende selja taga paistavad juba paika pandud ujuvplakatid.

Putini näoga ujuvplakatid ehmatavad kaineks ka vindiseima kaluri

Ujuvplakati veepealne osa ulatub veest välja ligi 6 meetrit ning need saavad ligi 30 kilogrammi kaaluvad tuleseadmed, kokku kavatseb PPA neid osta 300 tükki. Kõik ostetavad ujuvplakatid peavad sobima kasutamiseks ka jäätingimustes. Ujuvplakati kaal võib olla maksimaalselt 800 kilogrammi.

„Kui nüüd kalurid lähenevad piirile isegi täiesti purjus peaga, siis vilkuvate tuledega 6 meetri kõrgune Putini nägu peaks ka kõige vindisema venna kaineks tõmbama ja otsa ringi keerama panema,“ lisas PPA peadirektor.

Küsimusele, et kui meie pool on Putini nägu, siis mis või kes on teisel pool plakatit, vastas Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor nii: „Teisel pool on elektrooniline tahvel, mis näitab reaalajas õlle ja viina hinda Eesti poodides – see peaks eemale peletama ka kõige kangema viinanina, kes Vene poolt meile üritab tulla,“ hindas Vaher.

Viimased ujuvplakatid peaksid PPA hinnangul paika saama hiljemalt jaanuari alguseks.

Kommentaarid (3)

  • P.Järv

    12. dets. 2018 - 15:26

    Kas PPA peadirektor Elmar Vaheri hallatav ametkond kuulutas välja eelnevalt ka riigihanke või otsustas va Elmar ise, kus kohast ja kellelt tellib need märgid..Kas see tellimus sai heakskiidu sotsiaaldemokraatidelt ,,Katrin Raik,,.Kas võib olla mingi seos keskerskonna ja nende lepinguga ühtse venemaaga …Küsimusi on palju,loodan,et saab peatselt Lugejakiri.ee st vastuseid lugeda…

    Vasta
  • Fake

    12. dets. 2018 - 23:46

    See on fake Värk niikuinii

    Vasta
  • P.Järv

    13. dets. 2018 - 13:31

    Niikuini ei ole see värk fake

    Vasta

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles