Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

FOTO! Tartu Ülikool käivitas kohtinguäpi „Suhkruprofessor”

Tartu Ülikooli värske kohtinguäpp "Suhkruprofessor" aitab paremini reguleerida tudengite ja õppejõudude kooliväliseid ja ka -siseseid suhteid.
jagamist

Tartu Ülikool teatas täna, et annab välja ülikoolis arendatud kohtinguäpi „Suhkruprofessor“, mis viib omavahel kokku vaesed tudengid ja rikkad professorid.

Värske nutirakenduse tööpõhimõte on lihtne – sellesse on lisatud kogu ülikoolipere, kes saab vastavalt oma eelistustele üksteist paremale ja vasakule svaipida.

Kõigile tudengitele, kes ei saa stipendiumi, avaneb õppeinfosüsteemis uus aken, mis viib otse suhkruprofessorite veebirakendusse. Lisaks saab äpi vahendusel koguda endale vabaainete ainepunkte.

Tudengite Tinder

“See on maailmatasemel arendus, mis seob omavahel jagamismajanduse ja teaduse,” kommenteeris äppi Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser. “Loodame selle rakendusega saada nõutuimaks ülikooliks välistudengite hulgas ning jõuda maailma kümne parima ülikooli hulka.”

Tartu ülikooli kohtingurakenduse “Suhkruprofessor” avapilt. (foto: mingi TÜ patsiga IT-poiss kuskilt keldrist)

Äpi statistilisi andmeid kasutatakse ka  teadustöös. Tartu Ülikooli emeriitprofessori, Marju Lauristini sõnul saab antud empiirilise materjali põhjal teha hulgaliselt magistri- ja doktoritöid.

„Ütlen ausalt, et kuigi minust selle rakenduse regulaarset eesmärgipärast kasutajat tõenäoliselt ei saa, siis lõunasupi kõrvale silmailu peaks ta pakkuma mulle küll piisavalt,“ sõnas Lauristin.

Veebirakenduse saab alla laadida nii Google Play’st kui ka App Store’ist ning veebiversiooni leiab Tartu Ülikooli õppeinfosüsteemist ning veebiaadressilt suhkruprofessor.ut.ee.

Tartu Ülikooli värsket kohtinguäppi käis uudistamas meie reporter Viina Lahemets, kes on ka TÜ emeriittudeng.

Hakka Lugejakirja jälgijaks Facebookis(kliki siia!) ja sa ei maga enam kunagi ühtegi head lugu maha!

1 kommentaar

  • Aare Tesaar

    20. jaan. 2020 - 20:04

    Lugejakiri on mainimata jätnud, et EKRE poolt esitatud Välismaalaste seaduse muudatuste osas seatud piirang välistudengitele nädalas tehtavate töötundide piiramine 16 tunniga on otseselt seotud Tartu Ülikooli uue äpiga— töötud ja puuduses vaevlevad välistudengid saavad piiramatu, rõhutan-PIIRAMATU- aja tegeleda SugarDaddy/Mammandusega. Neegritest tudengi saavad sissetuleku (kõhutäie vähemalt) valgetest professorid rahuldada omi vajadusi suhtlemise osas ja kõik on maru häppid.
    Ainuke arusaamatus selle uue seadusemuudatuse osas on see, miks näiteks sotsmin või majandusmin ei taha sellega nõus olla?
    Sotsminist saan aru–Kiik loodab ise SugarDaddyde tähelepanu köita kuid maj.min Aas? tal ei seisagi enam…(vähemasti meeles mitte)

    Vasta

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles