Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

Põllumees võõrtööliste keelust: sel kevadel saan põllule ainult paanikat külvata

Põlvamaa põllumees on mures - kuna valitsus on keelanud vöörtöölised, on ainuke variant paanikat põllule külvata.
jagamist

Põlvamaa talunik Ants Tammemaa ütleb, et kuna võõrtöölised on valitsuse poolt põlu alla pandud, siis sel kevadel ei jää tal muud üle kui ainult paanikat põllule külvata. Probleem olevat siiski ka sellega, sest pole kedagi, kes sügisel saagi üles võtaks.

Seoses välistööjõu piirangutega on hätta sattunud ka põllumehed – ei ole abikäsi ei külvamisel ega ilmselt ka sügisesel saagikoristusel.

Kevadine külviaeg on käes

„Väljas on suur kevad ja praegu peaks traktorid huugama aga no näete ise ka ju, et kõik seisab,“ rehmab Põlvamaa talunik Ants Tammemaa käega.

„Üksi ei tee siin midagi ära – vaja on abikäsi aga need keelati ju siseministri poolt ära!“

„Kui uurisin siis Maaeluministeeriumist, et kes mulle tööle peaksid nüüd siia tulema, siis öeldi, et oodaku ja kannatagu ma natuke ja küll varsti Tallinna kontoritöötajad ja muud pudulojused varsti suure hädaga ka maale tööle tulevad,“ sõnas Tammemaa.

„Aga ega kevad ja põld ju ei oota – kohe on vaja tegutseda. Praegu saan üksi hakkama ainult paanika külvamisega põllule aga sügisel on ju paanikasaagi korjamisel vaja korralikku rahvamassi, muidu pole sellest midagi kasu kui ta niisama põllule jääb,“ märkis põllumees.

Pole halba ilma heata

„No ühe asjaga on jah lood hästi – sitta …vabandust…ajalehes vist ei ole nii ilus öelda…sõnnikut on küll kõvasti tänu minu leiutatud masinale, mis ühest otsast võtab sisse poliitikute jutu ja teisest otsast tuleb välja puhas sitt,“ leiab Tammemaa ka midagi positiivset.

SEOTUD LUGU: Põlvamaa kohalik mees väidab, et leiutas masina, mis muudab poliitikute jutu puhtaks sõnnikuks

„Hommikul panen masina käima, ühendan valitsuse pressikonverentsi ülekande masina külge ja puhast sitta hakkab teisest otsa tulema,“ selgitas mees.

„No aga mis sellest siis kasu ikka on kui pole kedagi, kes kogu selle väärt kraami põllule laotaks?“ laiutab Tammemaa käsi, põlvini poliitikute jutust toodetud sita sees seistes.

Hakka meid jälgima Facebookis(kliki siia!) ja sa ei maga enam kunagi ühtegi head lugu maha!

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles