Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

Helme ja Luik jõudsid kokkuleppele: sisekaitsereserv moodustatakse Ukraina võõrtöölistest

Mart Helme ja Jüri Luik, vanad diplomaadid, said lõpuks omavahel kokkuleppele.
jagamist

Sel nädalal puhkes Kaitseministeeriumi ja Siseministeeriumi vahel tüli kavandatava sisekaitsereservi otstarbekuse osas. Täna suutsid kaitseminister Jüri Luik (Isamaa) ja siseminister Mart Helme (EKRE) kokku leppida, et loodava sisekaitsereservi isikkooseis tuuakse võõrtöölistena Ukrainast.

Kaitseministeeriumit häiris ettepanek, millega võetaks loodava Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) kriisireservi üle Kaitseväe ja Kaitseliidu isikkoosseisu ja ülesandeid.

Tüli ressursside pärast

„Meie jaoks oli arusaamatu, kust kavatseb PPA värvata nelja aasta jooksul oma kriisireservi tuhat vabatahtlikku? Kõik need inimesed, kes soovivad vabatahtlikult Eesti kaitsmisse panustada, on juba ammu kaitseliitlasteks ja abipolitseinikeks ära värvatud,“ avaldas kaitseminister Jüri Luik eile imestust.

„Meile jääb tunne, nagu tahetaks meie inimesi omale värvata. Selline paralleelstruktuuride loomine on täiesti otstarbetu,“ leidis kaitseminister.

Siseminister Mart Helme võttis Jüri Luige kriitikat kuulda ja kinnitas eile hilisõhtul, et Kaitseväelt ja Kaitseliidult midagi ära ei võeta. Et kusagilt mujalt reserviste võtta pole, otsitakse neid nüüd Ukraina võõrtööliste hulgast. Sellega jäi täna Kaitseministeerium nõusse.

See siin on üsna pikk lugu – kui kurk vahepeal kuivama hakkab, kliki aga julgelt siia:

Helme mõtleb kastist väljas

„Kogu Eesti rahvas teab, et Mart Helme on see, kes leiab ise probleemid ja ise leiab ka lahendused,“ rääkis siseminister endast kolmandas isikus. „Mulle on alati omaks olnud kastist väljaspool mõtlemine ja sealt tulevadki sellised geniaalsed ideed, nagu see siin. See on suurepärane lahendus, suurepärane lahendus!“ hindas Mart Helme oma ideid kõrgelt.

„Meile oli üks probleem ka kulude kokkuhoidmine. Kahjuks tuleb kaitseliitlastele kriisiolukordades liiga palju maksta ja ukrainlased on nõus selle töö ära tegema kolmandiku tasu eest,“ selgitas Helme otsuse tagamaid.

„Lisaks on ukrainlased oma kodumaal toimuvast sõjast palju õppinud ja neil on sisekonfliktide vallas palju kogemusi, mida saame meie ära kasutada,“ lisas siseminister.

Ukrainlased tulevad rõõmuga

Donetski Rahvavabariigis tegutseva paramilitaarse organisatsiooni Donetski Rahvamiilitsa võitlejad on võimalusest elevil.

Lahingutes hüüdnimed Sadist ja Nasilnik teeninud Donbassi sõdalased soovivad Eestisse tulla kohe, kui koroonapiirangute tõttu lennud uuesti avatakse. Oma pärisnimesid Lugejakiri.ee-le nad avaldada ei soovi, sest kardavad Haagi sõjatribunali.

„Raisk, kui ikka palk mitu korda kasvab, siis tuleks sõdiks selle Helme eest küll,“ ütles võitleja Sadist.

„Kui seltsimees Putin meid tagasi tahab, siis maksku inimväärset palka! Kui me öösiti kohalike elanike vara rekvireerimas ei käiks, siis ei saakski üldse vorsti leiva peale,“ lisas suusamaski taha peitunud mehemürakas.

„Helme vaenlased, värisege!“ hüüdis selle peale tema sõjakamraad Nasilnik. „Me lööme kõik, raisad, maha! Teenin Nõukogude… ee.. tähendab.. Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda!“

Sadisti ja Nasilniku käest Lugejakiri.ee rohkem kommentaare ei saanud, sest parajasti läks mööda turul käinud vanainimene, kelle saiapäts ja keedusardell oli vaja Rahvamiilitsa tarbeks rekvireerida.

Olukorraga käis Donetskis tutvumas ja tegelikult oli ajakirjandusele mitteomaselt ka lepitaja rollis Mati Saar.

Hakka meid jälgima Facebookis(kliki siia!) ja sa ei maga enam kunagi ühtegi head lugu maha!

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles