Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

Postimehe peatoimetaja: astroloog-selgeltnägija hakkab tööle uurivas toimetuses, mitte Elu24-s

Postimees tõstab oma uuriva ajakirjanduse taseme tähtedest kõrgemale!
jagamist

Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaare sõnul on sotsiaalmeedias hakanud ekslikult levima info, nagu otsiks ajaleht Postimees astroloog-selgeltnägijat Elu24 toimetusse. Raudsaar lükkab need väited ümber ja selgitab, mis tegelikult toimub.

Raudsaare sõnul on astroloogi töökuulutuse näol tegemist nn proovitööga, sest õige selgeltnägija-astroloog, kes Postimehe uurivat toimetust juhtima hakkab, peaks juba ette nägema, milleks ja kuhu teda tegelikult palgatakse.

Liigutama pani tühi toimetus

„Kui ma jaanuari lõpus Postimehe peatoimetajaks tulin, vaatas mulle vastu tühjavõitu..mis ma siin ikka ilustan, täiesti tühi uuriv toimetus. Paljud selle liikmed olid aastavahetusel lahkunud,“ selgitab Raudsaar.

„Siis tekkiski mul mõte, et ma ei taha teha igavat uurimistoimetust, mis on igas teises ajalehes juba olemas, vaid asjale tuleks läheneda hoopis täiesti teise nurga alt,“ märkis Raudsaar.

„Nii saigi otsustatud, et selle asemel, et palgata hirmkalleid uurivaid ajakirjanikke, kes töötavad ühe loo kallal pool aastat või isegi pikemalt, võiks ju kogu seda uurimiseasja oluliselt lühendada,“ sõnas ta.

„Sealt edasi läks juba nagu lepase reega.“

Nädalavahetusel sotsiaalmeedias laineid löönud ajaleht Postimees töökuulutus.

Täiesti uus lähenemine uurivale ajakirjandusele

„Üks on ühine kõigil uurivatel lugudel: kui mõningad asjad on meile vaatlejatena nähtavad kohe või saavad ilmseks juba mõne intervjuuga, siis uuriva ajakirjanduse puhul on vajalik põhjalikum analüüs, et mõista nähtuste või inimeste omavahelisi seoseid ja saada vastused küsimustele, miks miski on meie elus nii, nagu ta on – ja mõnikord muuta nähtavaks tavaolukorras nähtamatu,“ rääkis Raudsaar.

„Siis turgataski mulle pähe, et kes oleks veel parem uuriv ajakirjanik kui selgeltnägija, kes omab teadmisi ka astroloogiast – tema ei pea tegema mingit aeganõudvat uurimistööd, ei pea tuhrama lõpututes registrites ega paberikuhjades – ta ju näeb kõiki hämaraid asju kaugele ette!“ rõõmustas peatoimetaja.

“Ja kas pole lugejale oluliselt põnevam lugeda ärimeeste ja poliitikute sulitempe juba enne ette, kui need päriselt toimuvad?”

Töökuulutus oli peibutamiseks

„Ning selleks, et leida turult parim selgeltnägija-astroloog, saigi välja mõeldud ka meie töökuulutus, et Postimees otsib astroloogi just Elu24 toimetusse – seda tegime ikkagi terade sõkaldast eraldamiseks.“

„Astroloogi töökuulutuse näol tegemist nn proovitööga, sest õige selgeltnägija-astroloog, kes Postimehe uurivat toimetust juhtima hakkab, peaks juba ette nägema, milleks ja kuhu teda tegelikult palgatakse,“ märkis Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar.

„Võib julgelt öelda, et selle liigutusega tõstame Postimehe uuriva ajakirjanduse astronoo…kurat..astroloogilistesse kõrgustesse,“ lisas ta.

SEOTUD LOOD:

Ajaleht Postimees loobub oma lugejatele riistapiltide saatmisest

Postimees paigaldas pöördukse, et tulla toime lahkuvate ajakirjanike vooga

Kas Sina polegi veel toetanud Eesti kõige usaldusväärsema uudisteportaali Lugejakiri.ee ilmumist? Kliki siia ja pane õlg alla!

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles