Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

Kersti Kaljulaid Šveitsi suusareisist: Otepääl ja Haanjas polnud ruumi

President Kersti Kaljulaidi auks pandi Šveitsi suusanõlvadele üles tervitusplakat. (foto: presidendi kantselei)
jagamist

Täna lahvatas skandaal, et vaatamata välisministeeriumi soovitusele vältimatu vajaduseta mitte reisida, käis president Kersti Kaljulaid Šveitsis suusareisil. Kaljulaid ise põhjendas suusareisi sellega, et ei Haanjas ega Otepääl polnud selleks ruumi.

Kuigi suusareis toimus juba eelmise aasta lõpus, tuli see avalikuks alles täna, kui president viis oma suusad hooldusesse.

Eestis polnud ruumi

„Kas te teate ka, millised piirangud on presidendil vaba aja veetmisel?“ uuris president Kaljulaid omakorda meilt, kui uurisime, mis põhjusel ta just Šveitsis suusareisil käis.

„Kui ma lähen suusarajale, siis näeb seadus ette, et mind saadavad seal füsioterapeut, meedianõunik, toitlustusnõunik, isiklik kokk, poliit-ja kaitsenõunik, juuksur, stilist ning turvamehed saateautodega,“ selgitas Kaljulaid.

„Kui me kogu selle kambaga siis sõitsime alguses Otepääle ja sealt kohe Haanjasse, siis sai selgeks, et isegi mina üksi, rääkimata turvaautodega saatjaskonnast poleks sinna ära mahtunud – kõik nõlvad olid siseturiste paksult täis,“ märkis president.

„Nii saigi vastu võetud otsus, et kogu saatjaskond pakib end kokku ja käime koos ära Šveitsis suusatamas,“ sõnas president Kersti Kaljulaid.

Küsimusele, et kas poleks võinud sama suusareisi ette võtta näiteks Ida-Virumaale, vastas president Kaljulaid nii:

“Koroonaviiruse olukord Šveitsis oli siis oluliselt parem, kui Ida-Virumaal. Lisaks teab iga eestimaalane, et Ida-Virumaa reis oleks tulnud oluliselt kallim, kui Šveitsi oma,” lisas ta.

President Kersti Kaljulaidi suusaskandaal tuli avalikuks täna, kui Kaljulaid viis oma suusad maksumaksja raha eest hooldusesse.

Kas Sina polegi veel toetanud Eesti kõige usaldusväärsema uudisteportaali Lugejakiri.ee ilmumist? Kliki siiaja pane õlg alla!

Kommentaarid (3)

  • Kapten Schults

    11. jaan. 2021 - 16:04

    Üks põhjus on kindlasti ka see, et presidendi suusad kipuvad Eesti radadel vägisi risti minema. Kaugemal Euroopas polevat ta sellist probleemi kunagi täheldanud ja eks siit tuli ka valik Šveitsi kasuks.

    Vasta
  • Ivo TORM

    12. jaan. 2021 - 16:39

    Suusareis Šveitsi, reis kuhugi maailma nabale ja veel tema mõningad reisid on rahva raha totter raiskamine ja oma isikliku naba imetlemine!

    Vasta
  • Alma

    13. jaan. 2021 - 01:09

    Kahtlustan, et Martin oli Lõuna-Eestis koha sisse võtnud. Seal kus on tema, enam presidendile ruumi ei jätku…

    Vasta

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles