Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

Valitsus: kôik jääb avatuks, aga kuskil viibida ei tohi

Uus valitsus on võtnud koroonaga võitlemise tõsise luubi alla. (fotod: ERR)
jagamist

Vabariigi Valitsus andis teada, et kõik jääb küll avatuks, kuid kuna koroonakolded on nüüd juba igal pool, siis inimestel ei soovitata kuskil viibida. Samuti tõi valitsus välja, et koroona leviku peatamisele aitaks kaasa inimeste sisse- ja väljahingamise ajutine peatamine.

Teatavaks tehtud meetmed ja piirangud on muidugi rangelt soovituslikud.

Koroonakolded igal pool

„Viiruse leviku peatamiseks oleks kõige efektiivsem see, kui kõik inimesed püsivad kodus,“ märkis peaminister Kaja Kallas.

„Aga kuna kodud on ühed suuremad koroonakolded, siis me seal siiski viibida ei soovita,“ lisas ta.

„Eesti riigi majandusele oleks parim see, kui hoiaksime töökohad lahti ja inimesed saaksid tööl käia.“

„Aga kuna töökohad on ühed suuremad koroonakolded, siis me seal siiski viibida ei soovita,“ lisas ta.

„Meie meelelahutus ja toitlustusasutustele oleks parim see, kui inimesed endiselt seal käiksid ning sellega kohalikke ettevõtteid üleval hoiaks,“ selgitas peaminister.

„Aga kuna meelelahutus ja toitlustusasutused on ühed suuremad koroonakolded, siis me seal siiski viibida ei soovita,“ lisas Kallas.

Tanel Kiik nõustub peaministriga

Peaminister Kaja Kallase soovitustega ühineb ka terviseminister Tanel Kiik, kelle sõnul oleks parim see, kui inimesi üldse korraks riigis poleks.

„Viiruse leviku Eestis peataks koheselt see, kui riigis poleks paariks nädalaks ühtegi inimest. Näiteks võiksid nad minna reisile mõneks ajaks,“ sõnas Kiik.

„Kuid kuna reisimine välisriikides on üks suuremaid koroonaleviku ohte, siis me seal siiski viibida ei soovita,“ märkis Kiik.

“Hea lahendus viiruseleviku peatamiseks oleks ka palju värskes õhus viibimist ja seal sportimist,” kommenteeris Kiik.

„Aga kuna värskes õhus viibimine ja spordivõistlused on ühed suuremad koroonakolded, siis me seal siiski viibida ei soovita,“ lisas kiik.

Tanel Kiige sõnul andis Teadusnõukogu veel ühe soovituse, mida nüüd, kui koroonanäitajad on lakke hüpanud, tõsiselt ka kaalutakse.

„Teadusnõukogu sõnul on koroonaviiruse üheks peamiseks levikuallikaks see, et inimesed hingavad sisse ja välja. Kui saaks selle tegevuse näiteks ajutiselt paariks nädalaks peatada, saaksime viirusest kiiremini lahti,“ selgitas Kiik.

„Eesti inimestel on nüüd, mille peale mõelda – valitsus otsustas nii, et kôik jääb avatuks, aga inimestel tuleks nüüd täita oma roll ja kuskil viibida ei tohiks,“ lisas minister Kiik.

Hea lugeja! Mida nendest valikutest eelistaksid Sina, et aidata kaasa viiruse leviku peatamisele? Anna oma arvamusest märku loo all kommentaarides!

Kas Sina polegi veel toetanud Eesti kõige usaldusväärsema ja tõsiseltvõetavama uudisteportaali Lugejakiri.ee ilmumist? Kliki siia ja pane õlg alla!

Kommentaarid (2)

  • Kapten Schults

    19. veebr. 2021 - 12:06

    Ei meile pole miski püha.

    Kuna saab üha selgemaks, et valitsuse tegevus on võtnud võitluses pandeemiaga hoopis uue suuna ja kogu vastutus nakatumise eest pannakse üksikisikule, (et ta igal pool ringi ei klaaberdaks ja kui klaaberdab, siis las ta klaaberdab), hakkab üha selgemaks saama ka Andrei Vesterineni osa kogu loos.
    On ju nii mõnedki valitsuse hoiakud otsekui sõjaveterani omadelt maha kirjutatud.
    Mis aga oli nende mõtete realiseerimise seejuures takistuseks, oli nõukoja liikmete kõrge autoriteet. Nende sõna maksis, nende sõna luges. Kaua see nii muidugi kesta ei saanud.
    Ja juba hakkvadki kuluaarides kõlama lood, mis tunduvad tavainimesele täiesti uskumatud. Nii rääkis meiegi külas tuntud kodanik M. Grossi poe taga loo, et tegelikult tõmmati jälgede segamiseks valitsuse eriülesande täitmisele ka Briti salaluure MI -16. Tema agent Nelson olevatki olnud see mees, kes aidanud nõukoja liikmete liigkõrget autoriteeti omal moel alla tõmmata. Reageerinud aga üle ja jäänud seejuures ka vahele. Nüüd olevat paljudel häbi silmad täis ja ärritunud võimuesindajad pannud mehe korraks isegi plate peale istuma. See olevat aga kõik näiline tegevus. Kodanik M. lisas selgituseks veel järgmist: “Kuidas asi päris täpselt oli, sellest saab laiem üldsus teavet nagu alati neil puhkudel – 75. aasta pärast”.
    Meie põlvkond seega mitte kunagi.

    Vasta
  • Mati

    21. veebr. 2021 - 13:51

    Olen seda meelt et vaktsineerimise asemel tuleks rahvas kõik panna varjusurma sest pole täheldatud et Corona hakkaks külge surnule kui pandeemia möödas ärataks inimesed jälle ellu

    Vasta

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles