Tihti erinevaid põnevaid ja lausa õudsaid toite degusteeriv Marko Reikop alustab aastat taas väga uute ja huvitavate maitsetega. Kui aasta kolmandas “Ringvaates” prooviti Vietnamist toodud putukaid, siis nüüd on kord Gröönimaa delikatessi ehk jääkaru liha käes.
Viimases Ringvaates jäi isegi muidu toidutolerast Reikop hätta.
“Oh sa ramp, kui õudne. See on peaaegu kõige halvem asi, mis ma üldse elus söönud olen. Kuidas see nii halb on? See on lambarasva maitsega ja siin on veel suhkur ka. See on tõesti jälk. Ma sõin siin paar päeva tagasi lutikat, ma arvan, et see lutikas on parem kui see,” kommenteeris Reikop kirgiiside rahvusrooga pullimunandivahtu lambasilmakoopas viimases saates.
Kas jääkaru liha võib üllatada?
„Mis puutub nüüd jääkaru lihasse, siis ma absoluutselt ei tea, mida oodata. Ma olen vanalinnas Troikas söömas käinud küll ja proovinud ka karuliha pelmeene ja need olid küll väga maitsvad. Ei teagi nüüd, kas jääkaru liha maitseb ka samamoodi,“ mõtiskleb mees.
Paks jääkaru.
„Olen kuskilt lugenud, et jääkaru liha pidi maitsev olema ja seda süüakse näiteks Gröönimaal kui sinna mõni karu ära eksib jääpangal. Nende tagasiviimine põhja poole on liiga kallis ja nii seal neid siis toiduks ka ära kasutatakse. Muidu sureksid need vaesed loomad seal nälga niikuinii ära,“ selgitab Reikop.
Liha päritolu on saladus
Vastates küsimusele, et kust Eestis praegu jääkaru liha saada on, jääb Reikop napisõnaliseks. „Seda infot ma kahjuks avaldada ei saa aga ütleme nii, et kus on nõudlust, seal on pakkumist,“ märkis mees.
On see nüüd kokkusattumus või mitte aga 8. jaanuaril jättis Tallinna loomaaed hüvasti 17-aastase isase jääkaru Nordiga. Hoolimata suurtest veterinaarsetest jõupingutustest ning kogu olemasoleva teadmise rakendamisest ei õnnestunud jääkaru päästa.
Angus
14. jaan. 2019 - 11:32Parim üllitis alanud aastal!