Piibelehepesto pole siinmail küll veel nii palju populaarsust kogunud, kui mõni muu pesto, kuid igal juhul tasub see äraproovimist. Toome teieni ühe retsepti, mis peaks keele alla ja muud ained välja viima isegi kõige kriitilisematel toidugurmaanidel.
Piibelehepesto on tõeliselt hea kodumaine kraam, mis sest, et vormilt itaaliapärane. Just seda pestot peetakse sobilikuks neile, kes soovivad kaalust alla võtta või puhastada oma soolestikku. Nimelt on piibelehepestol just selline mõju organismile.
Muide – piibelehepesto on väga maitsev ka ilma juustuta, aga siis on see lihtsalt piibelehe-õlikaste.
Valmistamine
Pese piibeleht ning kuivata hoolega. Lõika väiksemateks tükkideks. Pane hakitud piibeleht, röstitud piiniaseemned või mandlid* ja 4-5 sl õli saumikseri anumasse ning püreesta. Lisa vähehaaval ülejäänud õli (õli kogust sõltub sellest, kui paksu/vedelat piibelehepestot soovid).
Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga. Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.
* Piiniaseemnete või mandlite röstimiseks kuumuta neid kuumal kuival pannil paar-kolm minutit, kuni need on kuldsed ja aromaatsed. Jahuta enne pestole lisamist!
Kui soovid piibelehepestot kauem (kuni mõni nädal) säilitada, siis pane jahtunud steriliseeritud purkidesse ja vala peale kiht õli.
KOOSTISOSAD
100 g piibelehte
50 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid või mandleid
5-7 sl külmpressitud oliiviõli
50 g riivitud parmesani või muud kõvemat juustu
Soola
NB! Ole piibelehe korjamisel ettevaatlik, et sa ei võtaks kogemata karulauku, nad on välimuselt väga sarnased. Lisaks võivad hipsterid väga pahaseks saada kui sa nende eest karulaugu ära korjad.
Mõnusat kõhulahtisust ja soolepuhastust, kallid toidugurmaanid!
Mart
22. apr. 2019 - 12:38Väga palun selliseid retsepte enam mitte avaldada. Mul nüüd keel pärakust väljas ja limpsib kõiksugu umbrohtu! Mis siis saab, kui mingi viiruse kinni püüab! Ei taha kohe mõeldagi… Aga tualettpaberit kulub palju vähem!
Ege
23. apr. 2019 - 14:02Seda teksti ei tohi levitada, piibeleht tapvalt mürgine ja kõik ei tea, et see on naljaleht. Parem kustutage see postitus.
Torusiil
28. apr. 2019 - 17:27Väga hea, saabki igasugu idiootidest lahti!
Hilda
24. apr. 2019 - 14:31Aitäh, ostsin koduteel ühe vanaproua käest priske kimbu piibelehti ja proovin selle retsepti kohe järele. Palun avaldage veel retsepte, mul kasvab saunaläve ümbruses igasugust maltsa – naati, orasheina, nõgest… Hea meelega kasutaks neid toiduks, palju parem ja odavam kui Konsumis müüdav kemikaalidega pritsitud ja toitelahuses kasvatatud rämps.
Anonüüm
16. apr. 2020 - 01:02Hämmastav, et seda jampsi pole maha võetud, tegelikult.
Helle Mäeltsemees
14. apr. 2021 - 18:04Helle Mäeltsemees: Palun olge ettevaatlikud.Tegemist on maikellukesega, ladinakeelne nimetus convallaria majalis. Sellest valmistatakse tugevatoimelisi ravimeid. Mürgine, ohtlik, jäta tähelepanuta siinne väga vastutustundetu ja pahatahtlik postitus. Kui ei usu, mine lähemasse apteeki ja konsulteeri proviisoriga.
haha
15. apr. 2021 - 11:30Hämmastav on tegelikult see, et sellise artikli all nii FB kui siin kommenteerivad umbes 300 tädi, et appi appi see on mürgine, aga kui keegi postitab FB-s jutte horoskoopidest, MMS-iga ravimisest, vaktsiinikahjustustest, kristallidega vähi ravimisest, siis on need tädid hoopis vait või kiidavad takka. Ebateadus tapab rohkem inimesi kui selline nali. Paradoksaalne, aga tõsi. Ilmselge lolluse peale lülitub kriitiline mõtlemine sisse, aga muidu on mõtlemine nagu pausil või?
Jaak
18. apr. 2021 - 19:3612 punkti. Kurb, aga tõsi.
Tiia
21. apr. 2021 - 19:41Mina soovitan siiski proovida ka piibelehe, karulaugu, sügislille segapestot. Äärmiselt hõrk organismi puhastav vitamiinipomm.
Loogiline!
9. mai 2023 - 08:16Tiia ei kirjuta enam mitte kunagi…