Vali sobiv teema:

Otsid midagi uut?

Lugejakiri sotsiaalmeedias

POMMUUDIS! Laulukaar värvitakse 650 000 euro eest vikerkaare värvidesse

jagamist

Septembrikuus algasid Tallinna lauluväljakul laulukaare renoveerimise tööd. Tööde käigus eemaldatakse täielikult puitlaudis ning katteplekk ja tehakse korda fassaad. Ning mis peamine – laulukaar saab täiesti uue ilme ja nime, sest laulukaar värvitakse vikerkaare värvidesse. Kokku läheb see maksma 650 000 eurot.

„Jah, selline otsus sai vastu võetud, et enam me selle igava hallivalge laulukaarega ei jätka ja kuna renoveerimistööd niikuinii plaanis olid, siis tuli ka mõte teha terve laulukaare kontseptsioon ümber. Näiteks soovitasid appi tulnud Prantsuse disainerid meil eemaldada kaarelt katuse osa, et alles jääks ainult kaar. Nii on asi selgem ja loogilisem. Ja tuli ka soovitus kaar rõõmsamaks ja lõbusamaks värvida,“ selgitas Tallinna lauluväljakut haldava organisatsiooni SA Tallinna Lauluväljaku juht Riho Rõõmus.

„Mõtlesime ja kaalusime siin erinevaid värve aga kuna lõpuks ükski eriti ei sobinud, siis sai tehtud otsus, et paneme siis kõik need ilusad värvid kaarele. Ja no mis on üldse looduses ilusamat kui vikerkaar? Kokku tuligi üks terviklik kontseptsioon – metallist värviline kaar ilma katuseta ehk siis nagu lauluvikerkaar,“ märkis Rõõmus. „Sellest saab ka kaare uus nimi – Lauluvikerkaar,“

EKRE on laulukaare vikerkaare värvidesse värvimise vastu

„See on ikka täielik sigadus, ennekuulmatu roim ja rünnak Eesti ja eestluse vastu! Ma olen praegu nii endast väljas, et suudleks või mõnda sotsi suurest vihast! Kuidas selline asi meie riigis üldse võimalik on? Kas keegi küsis rahva arvamust üldse? Kas on seda üldse kellegagi kooskõlastatud? Täielik jaburus ja lauslollus,“ on Eesti Konservatiivse erakonna juht Mart Helme tulivihane.

„Kui meie saame 3. märtsil võimule, siis luban ma, et juba järgmisel päeval värvime me selle kaare EKRE…ptüi..see tähendab Eesti riigi ja rahva soovitud värvidesse tagasi,“ lubab Helme.

Kaar saab ka uue nime

Laulukaar ehk uue nimega Lauluvikerkaar saab uue ilme ja nime 15. märtsiks 2019 ning samal päeval toimub lauluväljakul ka Eesti vähemuste Ühise Uhkuse Marss, mille avab Tõnis Mägi lauluga “Sa haara kinni mu käest”.

Kokku lähevad kõik Lauluvikerkaarel tehtavad tööd maksma ligi 650 000 eurot ning seda rahastavad võrdselt Tallinna linn ning Kultuuriministeerium.

Hea Lugejakirja lugeja – anna meile teada, kas oled Lauluvikerkaare uue nime ja uute värvidega rahul?

Kommentaarid (72)

    • Eduard

      29. juuni 2019 - 09:59

      Suurepärane idee,kes on vastu sellele siis tahab näha niimoodi nagu ta isiklikult tahab näha viltu moodi,isegi looduses värvid löödud ei tunnista looduslikult…kuradi idiootid.

      Vasta
  • meelis

    5. okt. 2018 - 12:46

    Siis sinna alla enam normaalne inimene ei tule midagi vaatana, aga see ongi süsteemi eesmärk, niiet jõudu orjameelsetele, kes müüks oma ema ka maha , peaasi, et saaks lipitseda nwo ees.

    Vasta
  • Vallo

    5. okt. 2018 - 14:14

    Seni kuni vikerkaart ei ole pederastidelt tagasi võetud olen vastu. Hämmastav, et ühiskond nii leplikult suhtub ilusa vikerkaare rüvetamisse pervertide poolt.

    Vasta
  • Kuno Raude

    5. okt. 2018 - 16:39

    Orjameelsed, kes te olete olnud agadest aegadesse sellised! Nagu Jeesuse eluajalgi!
    Inimlaps ei ole sünnilt homo! Ta muudetakse teie läbi seliseks.

    Vasta
    • Sule

      7. okt. 2018 - 12:37

      You are just another faggot trying to hide his true self with religious bullshit. Go out, suck some dick, and stop complaining for fuck sake.

      Vasta
  • Kuno Raude

    5. okt. 2018 - 16:41

    Kommentaar on juba saadetuid! Mida nõuate
    ?

    Vasta
    • Avo

      5. okt. 2018 - 23:30

      Olen vikerlaulukaare vastu!

      Vasta
      • 56342997

        7. okt. 2018 - 12:48

        Ole edasi siis.muutust k6igil vaja.küll uus on uhkem ja küll ära harjud

  • kuradi veiko

    5. okt. 2018 - 17:20

    Laulukaar ei peaks olema eraldi vaatamisväärsus, seda enam mingi tulevikusümbol LGBT+ seltskonnale, kes selle kohe oma propagandas kasutusele võtavad. Ja võtavad, pange tähele. Meie põhjamaise loomuga sobiks paremini ilus fucking sügiseselt halll nagu meie sitt suusailm. Ja laulukaare alla ning juures käiakse laulmas mitte vikerkaart imetlemas..

    Vasta
  • Priit pajur

    5. okt. 2018 - 17:45

    Debiilikud raisk oma vikerkaarega.
    Sinimustvalge peaks see olema raisk mitte kuradi vikerkaar😠😡😠😠😠😠😠😠😠😠😠

    Vasta
  • Siiri

    5. okt. 2018 - 17:50

    Sobiks üli hästi!

    Vasta
    • Rain

      6. okt. 2018 - 19:52

      Debiilik oled v

      Vasta
  • Mario

    5. okt. 2018 - 17:56

    Väga kole uudis! Enam sinna ei tõsta oma jalga!

    Vasta
    • Suleima Tikka

      5. okt. 2018 - 20:50

      Laulukaart ei tohi puutuda! Ei mingit vikerkaar!

      Vasta
    • Ingmar

      6. okt. 2018 - 14:07

      Ega sinna ole ilus jalga tõsta tõesti 😛

      Vasta
  • Anne

    5. okt. 2018 - 18:52

    Huvitav, kas keelaks vikerkaare taeva all ka ära? Nii kui vihma sajab ja päike paistab, vedage kogu taevale eesriie ette, et jumala eest vikerkaar taevas näha pole, äkki on propakanda jälle. 🤣🤣🤣
    Minu meelest on vikerkaar küll ilus ja sobib laulukaarele, kuid miks see katus sealt ära lõhutakse? Katus ju kaitseb vihma või liigse päikese eest, see võiks ikka alles jääda.

    Vasta
    • Mutik

      5. okt. 2018 - 19:12

      Vikerkaar on loodusnähtus ja sobib ju küll siina kaarele. Pealegi ei kasuta LGBT seltskond samu värve samas järjestuses, keda see seos peaks häirima. Aga mulle ei meeldi samuti see prantslaste idee, et katus ära võtta. Nad ei tunne ju meie kliimat, et siin kogu aeg tibutab vihma või kallab nagu oavarrest, kuidas küll lauljaid säästa, kui katust polegi???

      Vasta
  • Jüri Hammer

    5. okt. 2018 - 18:55

    Muuseas koolitati mind TPI sõjalise kateedris sapööriks…

    Vasta
  • ahjaa

    5. okt. 2018 - 19:34

    Ma oleks n]us, kui vörvitaks Laulukaarele kiri krdi piidrid.

    Vasta
  • OK

    5. okt. 2018 - 19:49

    Leian ka et selline kellegi otsus ei ole normaalne. Avalik arvamus peaks olema rahva poolt.
    Aina rohkem on sellist vaikselt ära tegemist. EI MEELDI !
    Oleks siis laulukaar värv hoopis Sini/Must/Valge ja nimeks jäägu “Laulukaar” või tehku mingit Muhu tehniks mustrit kasvõi aga MITTE MINGIT Vikerkaare värve.
    Vikerkaarelipp – Vikerkaare- ehk LGBT uhkuse lipp on lesbide, geide, biseksuaalsete- ja transsooliste inimeste uhkuse ja LGBT-liikumiste sümbol.

    Tule Taevas Appi!
    Mõni on liiga palju seemneid söönud!
    Kui see nii juhtub nagu räägitakse siis mina enam sinna LGBT-kaare juurde ei lähe !!!

    Vasta
    • Sule

      7. okt. 2018 - 12:40

      Pfff, then don’t go. Who the hell is inviting you anyway.

      Vasta
  • Andres

    5. okt. 2018 - 19:51

    EI EI EI JA VEELKORD EI!!!! selline otsene heterode eludesse sekkumine selliste nüketega on viha õhutamine. Miks te torgite ja näkku surute sellist jälkust, jah ka lipuvärvid on otsene vihje sellistele erivajadustega inimestele

    Vasta
  • KassArtur

    5. okt. 2018 - 19:54

    Tundub olema tõsine uudis või? 🤣

    Vasta
      • Saladus

        7. okt. 2018 - 09:59

        Vaata kui vilkalt lollid leili lähevad. Kohe näha, et inimestel on silmaklapid ja Eesti inimene on kuri, tõre ja piinlikult rumal.
        😂😂😂

  • Maie

    5. okt. 2018 - 20:35

    Kes küll selliseid debiilseid ideid seal toodab?! Vikerkaar on kahjuks homode poolt kaaperdatud ja seetõttu ei sobi see enam mitte kuhugi. Vikerkaarest on kahju, aga midagi pole teha. Vikerkaar on imetlusväärne vaid taevast looduslikul kujul vaadelduna – mujal kahjuks enam mitte 🙁

    Vasta
    • Sule

      7. okt. 2018 - 12:43

      You are hijacked by your inferior palaeolithic mindset.

      Vasta
  • Vanakala

    5. okt. 2018 - 20:38

    Rõõmus saab tõenäoliselt sulge, tänased otsustajad põrmustatakse, see on ilmselge provokatsioon Eesti riigi ja rahva vastu. Aeg on niigi keeruline ja keegi rumal üritab sedasi tulega mängida. Sõda on sõda, olgu või kodusõda. EKRE teeb ilmselt õhu pasast puhtaks ja see saab kellegi jaoks väga valus olema.

    Vasta
  • Vaagija

    5. okt. 2018 - 21:14

    Soovitan laulukaarele sini-must-valge variatsiooni.

    Vasta
  • Mina

    5. okt. 2018 - 22:15

    Ma arvan et vikerkaare värvidele pole häda midagi. Igaüks mõtleb oma rikutuse tasemel mida see tema jaoks tähendab. Kuid siiski oleks võinud olla värvides sinimustvalge kuna laulukaar on üks Eesti sümboleid.

    Vasta
  • Arnold

    5. okt. 2018 - 22:25

    Väga tore uudis!!!! Saame poistega sinna tantsima tulla 🙂 🙂

    Vasta
  • Raul

    6. okt. 2018 - 00:04

    Ülilahe !!! Rohkem värve on ainult positiivne 😉

    Vasta
  • heli kirotar

    6. okt. 2018 - 01:58

    Vikerkaare värvid oleksid väga ilusad ju, aga tänapäeva mõistes on see ILU ÄRA PASANDATUD sitaste homode poolt! Mõte oleks ilus ja täitsa äge ! Kahjuks on vikerkaare mõiste nüüdseks sitaga kokku määritud! Pakuksin välja eesti lipuvärvid – sini-must-valge ja asi ants!

    Vasta
    • Sule

      7. okt. 2018 - 12:46

      Aha, so what if a homosexual designs a blue, black and white arc. Then, THAT would be littered with shit too no? Go suck some balls and cut the crap, lady.

      Vasta
  • A5Anonymous

    6. okt. 2018 - 03:07

    Vikerkaar on ilus küll, aga vikerkaare värvidest pole ju mingit tolku, sest Eesti riik on kole ja vähemalt 75% aastast sajab ainult halli vihma või muud paska. Ma ei käi niigi tihti kaare all, sest mis kuradi pärast on mul tarvis külmetada, kui tööl jõuab külmetada sitaauguni nii, et selg või midagi muud alatihti persses. 🙂 Kui veel katus ka maha aetakse, siis pole isegi kaart järel, mille all soojas olla…
    EKRE tahab selle pealt muidugi hääli saada, sest on ju nad kõvad vähemuste vastu võitlejad. Ega nad ise paremad pole oma muudatustega kõik endiseks muuta kuskil sama raha eest või rohkemaga pärast seda, kui juba ühed katuse maha ajasid. 🙂 Ega ma selle nimel 8 tundi päevas, vähemalt 5 päeva nädalas teiste rikkuse nimel ei piinle, et kolmandad tondid saaks katust maha ajada ja siis jälle tagasi panna, nagu erilised raha distsipliinita jobud. 🙂

    Vasta
  • Pipi

    6. okt. 2018 - 10:02

    Huvitav, miks on artiklist välja jäetud kaare kõrval olev peotule torn, mis juba on vikerkaaretriibuliseks värvitud kogu ulatuses. Hallis päevas mõjub iseenesest rõõmsalt, tuleb tunnistada.

    Vasta
  • lihtsalt lilla

    6. okt. 2018 - 12:09

    jah sinimustvalge peaks olema… valge naq hirmunud lammas kes üleni siniseks pekstakse eesti rahva ja venelaste kampade poolest kuni pilt eest must…

    Vasta
  • Eero

    6. okt. 2018 - 12:12

    Valimised tulekul – krt. sotsiaaldemokraatlik roosa manna – vaja pe….le “mett moka peale määrida”? Vanasti arvati, et kus vikerkaar maad puudutab – on rahapada maetud… Tänapäeval teatakse, et kus vikerkaar maad puudutab – seal kogunevad p…d! Jätke jumala pärast laulukaar rahule – kui tahate mitmevärvilist: värvige 100.aasta sünnipäeva puhul Eesti, Läti ja Leedu riikide lipuvärvidesse. Igati tore ja meenutab Balti rahvaste moodustati inimketti ning taasiseseisvust.

    Vasta
  • Rein

    6. okt. 2018 - 12:25

    Laululava on ta meile kõigile olnud!
    milleks katus maha võtta?
    värvigu kaar sinimustvalgeks ja ja jätku ajalooline asi alles!

    Vasta
  • mutt

    6. okt. 2018 - 12:38

    Kas tohib väljendada oma vaimustust selle uudisteportaali üle 😀 See oli esimene kord, kus siia sattusin, väga viis , ma tänan 🙂
    ka kommentaarid on asjakohased 😀

    Vasta
  • Siiri

    6. okt. 2018 - 13:02

    Katus kaitseb vihma, külma eest ja vahel ka kõrvetava päikese eest ning tekitab ilus kõla. Värvid võiksid olla küll meile olulised, sini-must-valge 🙂

    Vasta
    • Tuuli

      7. okt. 2018 - 09:21

      Kohe näha, et pole laulukaare all kunagi käinud ega tea ilmakaartest midagi. Kõrvetav päike paistab noka alt otse sisse, midagi ta ei kaitse!

      Vasta
  • Ants

    6. okt. 2018 - 13:11

    Mida kuradit ,te ei oska otsustada mis värvid sobiksid Eesti asjale.
    kas ei tea lipu värve või?
    ja kui katuse maha võtate,siis inimesed laulavad no,siis põllul,kus kasvab muru ja mis juhub lauljate kaja efektiga?

    Vasta
  • Lisbet

    6. okt. 2018 - 14:03

    Mis siin riigis toimub. Lauukaar, lauluväljak on olnud püha koht kogu eesti rahvale. Nüüd tehakse see pederastide kogunemikohaks. See on nii kohutav, teeb väga kurvaks. Sellisele lauluväljakule ei lähe enam paljud eesti inimesed. See ajab marru, teeb kurvaks ja vihaseks.

    Vasta
    • Sule

      7. okt. 2018 - 12:50

      Wooooah, you are so angry. Do not shit your pants lady, may I buy you some antidepressants and diapers.

      Vasta
  • Ranet

    6. okt. 2018 - 17:12

    Lugejakiri ju satiirileht.
    Kahtlen kõigi vaimses tervises,kes siin kikki läksid intriigikogulaadses huumoris ja ei suuda vahet teha reaalsuses ja pullisital.

    Vasta
  • Vant

    6. okt. 2018 - 18:25

    Minge pekki, midagi nii lahedat pole ma ammu lugenud.

    Vasta
  • Ands

    6. okt. 2018 - 20:21

    KES TEILE MAKSAB ET SIIN KOMMENTEERIDA? VENEMAA??

    Vasta
  • muutus

    6. okt. 2018 - 22:50

    Need inimesed, kes tõepoolest jäid uskuma vikerkaare värvidest, tehti küll tõsiselt naerualusteks. See näitab tõsiselt vaimselt haigete inimeste protsenti Eestis. Tuleb alkohol vist ära keelustada.

    Vasta
    • Eesti mees

      7. okt. 2018 - 00:01

      Kohe näha, et sotsinärud ka oma urkast välja roninud. Kas vähe on veel ettekäändeid, et alkoholi aksiisi tõsta.

      Eesti mees

      Vasta
  • Talvi Raadik

    6. okt. 2018 - 23:09

    No me peame siiski oma ajaloole ausalt otsa vaatama. Vahva on siin šokeeruda, aga igaühele kel loogilist mõtlemist ja natuke lugemust kaasaegse ajalooteaduse vallas, on ammu teada et ärkamisaja võtmetegelased ja Eesti riigi rajajad olid pea eranditult kõik homod.
    Enamgi, ainult inglaste saabumine Tallinna reidile katkestas nii Maapäeva, Asutava Kogu kui Päästekomitee ühise plaani luua Eestist maailma esimene homodele mõeldud vabariik. Seepärast meeldib või ei meeldi, aga laulukaare ja vabadussamba vikerkaarevärvidesse rüütamine on ajalooliselt õigustatud.

    Vasta
  • Satiirik

    6. okt. 2018 - 23:59

    Joppenbuch! Vähe sellest, et Sisask, nüüd ka Mägi on homopropaganda etteotsa asunud! Helmed on ainsad, kes veel Eesti suudavad päästa sellest, et kõik normaalne kuulutatakse ebanormaalseks ja vastapidi! Peaks olema vastupidi — kuulutada kõik normaalne normaalseks ja ebanormaalne ebanormaalseks! Vikerkaar on värvimuutjate sümbol — nende sümbol, kes ise ka ei tea, mis nad tahavad. Pedede valitsus tahab rahva panna uskuma, et kõik on nagu vikerkaar — eemalt vaatad, midagi virvendab, aga lähed lähemale ja ei sittagi. Lased valguse läbi prisma ja kõik muutub vikerkaareks. Aga kust tuleb valgus? Küsige Malle Pärnalt, kust tuleb valgus. Või küsige Varro Vooglaidilt. Nemad ei hakka juba rääkima vikerkaarejuttu, kuigi me oleme matsirahvas ja võib-olla paremat ei väärigi.

    Vasta
  • MC KIKU

    7. okt. 2018 - 10:36

    Mis ma sai õigesti aru, Eesti raiskas 650 000€ mingi pasa peale🤔? Selle raha oleks võinud sama hästi mulle anda ma oleks suutnud ka selle ära raisada🤩.

    Vasta
  • Kiks

    7. okt. 2018 - 10:40

    Eii!! las riik aitab neid kellel tõesti abi vaja, mitte ei pea lollustega tegelema!!!!!!!!!

    Vasta
  • Karlustof

    7. okt. 2018 - 11:14

    EI! Kuna te lõpetate nende haigete inimeste propageerimise? LGBT tuleb panna ahju ja Eesti riiki hakaku valitsema EKRE. Siis hakkab ehk kõik ükskord paremuse poole ka liikuma. Vikerkaart ei ole vaja. Jätke katus alles ja kui tahate seal värve muuta siis olgu need Eesti lipu värvid.

    Vasta
    • Sule

      7. okt. 2018 - 12:54

      The LGTB might be put in te oven, but YOU must be put in hell and rot there for being such a misserable living being.

      Vasta
      • Sule

        7. okt. 2018 - 12:54

        Misserable*

  • Jarmo P

    7. okt. 2018 - 13:36

    Täitsa pekkis kui ära joodud on inimeste mõistus odavast Läti õllest! Kas siis tõesti ei saada aru, et satiiri- ja huumoriportaalis on libaartiklid meelelahutuseks? Inimesed jooge vähem. Häbi selliste ajupuudega kaasmaalaste pärast, kes kukuvad lahmima. Püüdke ikka terve mõistuse allesjäänud raasukesega mõelda ja olukorda tajuda.

    Vasta
  • Jann

    8. okt. 2018 - 11:48

    Linnahallit pesti värv maha aga kaare sodime ära ja see on ok ? hmmm….nagu päriselt ?
    650k jagatakse ikka väga lahkelt laialil…

    Vasta
  • Vjatseslav

    8. okt. 2018 - 16:40

    Lauluvaljakust saab homode ja lesbide tombekoht

    Vasta
  • Hanna

    8. okt. 2018 - 22:59

    Homofoobide kokkutulek jälle…
    Vikerkaar on loodusnähtus nagu vihm, äike, tornaado või mis iganes. Ja mis LGBTsse puutub, siis on see lihtsalt inimese seksuaalsus. Ma ei tea miks on vaja sellist katastroofi korraldada. Las nad siis värvivad kui tahavad. Jah see on meie eesti sümbol ja mida kõike veel aga see on ka lihtsalt üks tavaline kaar. Ja jumalast suva tegelt mis värvi see on.

    Vasta
  • asd

    9. okt. 2018 - 17:45

    Kas sellepeale ei tulnud keegi geenius seal, et kui laululavalt eemaldada katus siis kaob igasugune koorikõla ? aga noh andke minna 21. sajandi kõiketeadjad, värviline on loomulikult ilusam kui hall tbh.

    Vasta
  • lamp

    10. okt. 2018 - 01:10

    Huvitav, kas EKRE toetajad lageda taeva alla üldse julgevad tulla kui päike paistab ning vihma sajab samal ajal. Mine sa tea – äkki tekib taevasse vikerkaar ja nakatuvad ka homo-pisikuga. 😮

    Vasta
  • Toomas

    10. okt. 2018 - 19:54

    Tegelt ma ei mõista seda nn viha v neg emotsiooni. Mina küll ei seosta seda pederastia vms. Äkki kes solvunud on rohkem “kogenumad ja teadlikud” sel teemal 🙂 Ehk ma vana inimene. Aga kena vikerkaar taevas ju mille alla laulda :). Ärge mõelge üle kaasriiklased 🙂

    Vasta
  • Margus

    12. okt. 2018 - 14:36

    Ei mingit vikerkaart 😡😡😡 kui siis sini, must, valge

    Vasta
  • Ann

    11. mai 2019 - 10:58

    vikerkaar on lihtsalt vikerkaar. loodusnähtus. pole vaja sinna ei tea mis muid kaaperdatud tähendusi oma peades külge pookida. vikerkaar ja värvid pole milleski syydi. elage avatud sydamega ja nautige värve.

    Vasta
  • Kärol

    5. juuli 2019 - 17:23

    kõik debiilikud ju. Näete et ilmselgelt mingi libauudis. Kuigi, alguses jäin ka imestunult mõtlema. Muretsemiseks pole põhjust. Laulukaar jääb laulukaareks ja mingit pedede tralli toimuma ei hakka

    Vasta

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Nädala meem

Jälgi meid sotsiaalmeedias

Küsitlus

Mis alljärgnevatest juhtub Sinu hinnangul 2024. aastal kõige TÕENÄOLISEMALT?

Vaata tulemusi

Laen .. ... Laen .. ...

TOETA MEID

Otsing

Uudiskiri

Liitu Lugejakiri.ee uudiskirjaga ja saa kõige tõsiseltvõetavamaid ja usaldusväärsemaid uudiseid otse allikast.

Liitudes Uudiskirjaga, nõustud meie üldtingimustega

Üles